Varför måste alltid jag diska?

EN TRAGIKOMISK FÖRESTÄLLNING OM BANALA TVISTER OCH JÄTTELIKA KONFLIKTER!

PREMIÄR  31.10.2014
Föreställningen turnerar och går att beställas. Vi har bland annat gästspelat på Wasa Teater,  Svenska Teatern och Hangö Teaterträff.

Hej och välkommen till oss på middag.
Kom så får du se när jag hackar lök. Eller rättare sagt när jag försöker göra det på rätt sätt, eller när jag ändå sen diskar i stället för att laga mat. Det sägs att jag inte riktigt kan det här med kryddor, anser hon den andra; experten i köket. Snarare expert på att få köket i gungning.
Bäst att hålla sig på avstånd. Jag är snart tillbaka.
PS. För att inte tala om dukningen. Och allt det andra. Ja, du vet.

Följ med på en tragikomisk resa där ditt och mitt slår knut på varandra. Med mimiska partier och snabba steg berättar vi lekfullt om en kollision, en trasig stol, ett tungt bord och om dina blängande blickar.

Det handlar om oss vuxna människor. Där förståelsen har sprungit sin väg, spontaniteten har grävt sin grav och där respekten är spårlöst försvunnen. Rutinerna tar över och osämjan gror under ytan. Konflikterna rockar loss, och en förändring känns avlägsen.

Och vi skall kalla oss det goda föredömet.

PPS. Glöm inte att ta med din vän.

OBS! FÖRESTÄLLNINGEN GÅR ÖVER SPRÅKGRÄNSERNA.
TERVETULOA! VÄLKOMMEN!

RECENSIONER:
“Skickligt och humoristiskt om parförhållanden. Teater Povre visar en föreställning med bra rytm, fina skådespelarinsatser och en oväntad vändning”
Vasabladet, Lisbeth Rosenback

”De två karaktärerna gestaltas av Julia Johansson och Karoliina Surma-aho, utan ord och med pregnans, lätthet och tajmning från topp till tå.”
”Teater Povre går alltid sin alldeles egna väg. Med regissören Agneta Lindroos i spetsen och med det fysiska uttryckets betydelse som något av en ledstjärna. Man gör varierad scenkonst som vill överraska, underhålla och engagera.” Huvudstadsbladet, Maria Sandin

”Jag har aldrig tidigare sett de triviala sysslor och konflikter som fyller vår vardag framställas som uttrycksprecis, och samtidigt humoristisk mimisk balett. Det lyckas Teater Povre med i sin föreställning.” Carita Nyström, Nytid

“Intensiivinen, vähän yli tunnin esitys ilman väliaikaa laittaa nuorten näyttelijöiden fysiikan koville, ja he selviytyvät tästä tehtävästä kiitettävästi. Myös vaativat rytminvaihdokset, joissa vauhti hiivutetaan hienostuneeksi elekieleksi, onnistuu mainiosti.”
Pohjalainen, Olli Mäkinen

Produktionsuppgifter

Av: Agneta Lindroos, Julia Johansson, Karoliina Surma-Aho
Regi: Agneta Lindroos,
På scenen: Julia Johansson, Karoliina Surma-Aho
Dräktdesign: Nina Silfverberg, Agneta Lindroos, Julia Johansson
Hår/mask: Anna Vesterback
Ljud: Agneta Lindroos
Ljus: Jonas Axberg, Agneta Lindroos
Poster/foto: Frank A. Unger
Sömmerska: Ann Philp
Föreställningstekniker: Joel Forsbacka

Längd: 60min.

Föreställningar OCH TURNÉ

BOKNINGAR: Tuuli Heinonen, producent.teaterpovre@gmail.com, tel. 0503055654.

BILDER

Trailer