Den Nya Gudomliga Komedin

Succéföreställningen ÄR TILLBAKA SOMMAREN 2016.
MED SKÄRGÅRDSTEATERN!

Turneplan 2016

Nypremiär 28.6 kl. 19 Spjutsund, Byarsborg

29.6 kl 19 Lillpellinge, Solhälla

30.6 kl 19 Pernå, på Höganås

3.7 kl 19 Bromarv, Hembygdens väl

5.7 kl 19 Högsåra, Sunnanland

7.7 kl 19 Korpo, Kommunalgården

8.7 kl 19 Nagu, Framnäs

11.7 kl 19 Lappo, Klockkulla

13.7 kl 19 Sottunga, Sunnanborg

15.7 kl 19 Geta, Furulund

17.7 kl 19 Kökar, Hällsö

19.7 kl 19 Utö, Hembyggdsgården

22.7 kl 19 Rosala, Vikingaborg

24.7 kl 14 Barösund, Walhalla

24.7 kl 19 Barösund, Walhalla

DEN NYA GUDOMLIGA KOMEDIN ÄR EN HUMORISTISK FÖRESTÄLLNING OM VÅRT ARBETSSAMHÄLLE.

Hösten 2013 hade Teater Povres Den nya gudomliga komedin premiär på Wasa Teater. Föreställningen blev hyllad av både publik och recensenter. På publikens begäran sattes det in flera extra föreställningar.

Hösten 2014 turnerade föreställningen runtom i Svenskfinland, bland annat på Åbo Svenska Teater, Kojaamo Teatteri i Helsingfors och på Hangö Teaterträff. Nu är vi tillbaka i samarbete med Skärgårdsteatern sommaren 2016.
Föreställningen lämpar sig för allt från unga vuxna till seniorer; gymnasieleven, hemmamamman, den karriärsinriktade, den sjukskrivna, den arbetslösa, den utbrända och pensionären.


Du är arbetslös, lat, lever alltför sparsamt, älskar din semester mer än ditt arbete, blir förtidspensionerad eller sjukskriven. Lycka till!!!

Du är ambitiös, personlig, snabbtänkt, anpassningsbar och positiv. Du menar att karriären betyder allt och att du är beredd att göra vad som helst för att klättra vidare. Välkommen!

Den Gudomliga komedin handlade på 1300-talet om att kritisera moral och orättvisor i det kristna samhället. Kristendomen är inte lika aktuell i Finland år 2013 som för 700 år sedan i Italien. Men det betyder inte att vi inte har liknande problem i vårt högpresterande arbetssamhälle. Vi får följa med den frustrerade Idas vandring från helvetet till paradiset. Liksom Dante är hon i livskris och har gått vilse. Hon försöker nu få svar på vad som är meningen med allt hon gör.

Den nya gudomliga komedin är skriven av Erik Holmström och i denna uppsättning bearbetad av Teater Povre. Pjäsen och föreställningen är en fri tolkning och inspirerad av Den gudomliga komedin av Dante, Arbetssamhället av Roland Paulsen, Till världskapitalismens försvar av Johan Norberg, Dead man working av Carl Cederström och Peter Fleming, SCUM-Manifestet av Valerie Solanas, Prekaritet 2.0 av Ivor Southwood, Moderna tider av Charlie Chaplin, ådalen 31 av Bo Wideberg, Arbetslinjen (akrylmålning av Sven-Otto Littorin), LO, Svenskt Näringsliv, Finskt näringsliv….med flera.

PRODUKTIONSUPPGIFTER

Av Erik Holmström
Bearbetning: Arbetsgruppen
Regi: Agneta Lindroos
På scen: Dennis Hansson, Tuuli Heinonen, Carla Fri
Kostym, scenografi, rekvisita: Agneta Lindroos, Carla Fri, Dennis Hansson, Tuuli Heinonen
Ljudplanering: Dennis Hansson, Agneta Lindroos
Ljus: Jonas Axberg
Grafisk Design: Frank A. Unger, Jan Ericsson-Lindroos
Foto: Frank A. Unger
Producent: Agneta Lindroos

BOKA OSS

Intresserad av att boka oss tag kontakt med Carla Fri: carla.teaterpovre@gmail.com, tel. 0401887812

Biljetter

Vuxna: 12 €
Barn: 6 €

Boka på numret:
0401887812

Föreställningen lämpar sig för allt från unga vuxna till seniorer.

Något du undrar över. kontakta: Carla Fri, carla.teaterpovre@gmail.com eller ring på tel 0401887812.

RECENSIONER

“Den nya gudomliga komedin” förtjänar publik. Det är absurt, roligt och underhållande och samtidigt tankeväckande teater.” VBL

“Teater Povres lyckade uppdatering av Dantes gudomliga komedi slår rakt i solar plexus på dagens arbetssamhälle.” Ny Tid

“Teater Povre bjuder på en uppdaterad och ambitiös version av Den gudomliga komedin.” HBL

“Agneta Lindroosin täysillä tykittävässä ohjauksessa on monta eri tyylilajia naamioteatterista toimintafilmiin.” Pohjalainen

Bilder